Persbericht-tijdelijk

————————————–PERSBERICHT————————————–

Huttenbouwspektakel met zeepkistenrace

BUDEL-DORPLEIN – De succesvolle zeepkistenracebaan zal wederom onderdeel zijn van het Huttenbouwspektakel van Jong Nederland Budel-Schoot. Het unieke evenement vindt dit jaar plaats op 2 en 3 juni. De inschrijvingen openen 1 april, zoek dus snel een team bij elkaar!

Samen met ouders kunnen kinderen een team vormen en een dag lang een hut bouwen. De teams krijgen pallets, spijkers en een zeil om een bouwwerk te maken. Het team met de mooiste hut wordt beloond met de Huttenbouw Bokaal. Gereedschap moet je zelf meenemen en natuurlijk slaapspullen, want je mag in je eigen hut blijven slapen! Als je even genoeg hebt van hutten bouwen zijn er nog veel andere activiteiten, dus vervelen hoef je je zeker niet.

Zeepkistenrace
Voor het spektakel begint kunnen de teams al aan de gang om hun eigen zeepkist te bouwen. De voertuigen moeten vier wielen hebben, een stuur en een rem. Aandrijving is verboden. Tijdens het evenement mogen alle teams van de zeepkistenhelling af om een poging te doen de snelste tijd neer te zetten. De snelste én de mooiste zeepkist winnen een prijs.

Kampvuur met livemuziek
‘s Avonds na het hutten bouwen steken we het kampvuur aan. De Budelse singer-songwriter Rum for Breakfast zorgt voor muziek. Vanaf 20.00 is iedereen welkom, ook als je overdag geen hut hebt gebouwd.

Inschrijven
Inschrijven voor het spektakel kan op jnbs.nl. Het evenement vindt plaats op het grasveld achter de St. Andreasschool. Het inschrijfgeld bedraagt 10 euro per persoon en dat is inclusief avondeten en ontbijt.

—————————————–EINDE PERSBERICHT—————————————–

Noot voor de redactie: Er zijn twee foto’s bijgevoegd, gemaakt door Bart Lijten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Raaf Bartelds, +31 6 2004 3572, raaf@jnbs.nl.